Omschrijving

Ruim, statig herenhuis met oorspronkelijke voorgevel. De binnenzijde van de woning is vanaf 1961 gerenoveerd. Er is een lift in de gang en boven zijn 5 slaapkamers en een badkamer. Tuin op het Zuiden.

Begane grond

U komt binnen in een lange, hoge gang naar de achterzijde van de woning met marmeren tegels. Links is de vernieuwde, moderne meterkast en rechts de toegang tot de fraaie, ruime woonkamer (en suite) met parketvloer. Aan de voorzijde is een marmeren schouw met gashaard, aan de achterzijde is een tuinkamer aangebouwd met schuifpui. Boven het serredak is een elektrisch bedienbaar zonnescherm aangebracht. Ook aan de achterzijde is een deur naar de gang. Hier is tevens de toegang tot de ruime kelder, het toilet en de mooie, houten draaitrap naar de verdieping. Aan de achterzijde is de woonkeuken, welke is voorzien van inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, koelkast, vriezer, 4-pits keramische kookplaat, oven en wasemkap. Achter de keuken is de bijkeuken met ruimte voor wasmachine, droger en hier is ook een boiler geplaatst. Er is een deur naar de tuin.

Eerste verdieping

Vanuit de hal kunt u ook met een lift naar de verdieping (1994).  
De overloop geeft toegang tot 3 slaapkamers en de badkamer met bad, wastafel en toilet. Er is vanaf de overloop een vaste trap naar de tweede verdieping.  

Tweede verdieping

Op deze verdieping is een nette slaapkamer aan de achterzijde en een grote ruime kamer aan de voorkant, waar ook de CV-ketel is geplaatst (Nefit Ecomline HR 1997). Met een losse trap kunt u naar de ruime bergzolder.

Overige verdiepingen

De bergzolder op de derde verdieping is te bereiken met een losse trap. Hier kan een vlizotrap worden gemaakt. Er is veel bergruimte.

Tuin

De tuin is netjes aangelegd en aan de achterkant van het perceel is een berging/garage met zolder. U kunt via de Grote Zwanenstraat deze garage inrijden. De garage is voorzien van een elektrisch bedienbare poort.

Bijzonderheden

De fraaie gevel is gebleven en van oorsprong is deze van rond 1700. De woning is verder vanaf 1961 volledig gerenoveerd. Aan de achterzijde zijn kunststof kozijnen met dubbele beglazing en rolluiken voorzien (deels elektrisch bedienbaar). Het is een monumentenpand, wat betekent dat voor eventuele verbeteringen of verbouwingen subsidie kan worden aangevraagd. 
Oplevering in overleg. Bel ons! 

Locatie van Steenstraat 29

Afbeeldingen