Woning verkopen

De woningmarkt is booming. Het is belangrijk een vraagprijs in te zetten die realistisch is, in lijn met de huidige waardestijging.

Hieronder vindt u een aantal tips om uw voor de beste prijs te verkopen:

1. Maak schoon
Schone vloeren, ramen en deuren. Denk ook aan etensbakjes en hokken van huisdieren (en vooral de geur!). Kookluchtjes maken een huis niet aantrekkelijk, dus kook de avond voor de bezichtiging geen bloemkool en broccoli.

2. Ruim op
Haal overbodige zaken weg, stop speelgoed en rondslingerende troep in dozen en laden, houd stapels tijdschriften uit het zicht. Pak weinig gebruikte spullen alvast in en sla ze eventueel op. Opruimen kost niets en kan het verschil betekenen tussen wel en niet verkopen. Maak de woning ruimer

3. Kleine klusjes 
Ontbrekende plinten, kleine verfbeurten, piepende deuren, loshangende deurklinken of lekkende kranen: een huis wordt er niet mooier op en komt minder degelijk over. Het is een kleine moeite om dit aan te pakken. Na een aantal jaren zie je zelf deze zaken niet meer. Laat een buitenstaander hier eens naar kijken. 

4. Verf 
Pas geverfde muren kunnen een huis een veel frissere uitstraling geven. Kies voor neutrale kleuren. Deze spreken meer mensen aan en verkopen beter. 

5. Maak ruimte 
Veel meubels kunnen een kamer klein laten lijken. Haal dingen weg of verander de indeling. Roep eventueel de hulp van onze interieurstyliste in. Zij kijkt met "kopersogen". 

6. Binnenkomer 
Zorg ervoor dat het portaal, de voortuin en de stoep er verzorgd uitzien: het is de eerste indruk die bezoekers krijgen, dus zorg dat het netjes is. Koop eventueel wat nieuwe plantjes. 

7. Maak licht 
Doe gordijnen open, haal de luxaflex omhoog en laat het licht binnen. Bij avondbezichtigingen (beter overdag!): doe het licht aan. 

8. Geef kamers één functie 
Een slaapkamer zou alleen slaapkamer moeten zijn en niet tegelijkertijd strijkkamer, knutselkamer en werkkamer. Anders krijgen kopers het idee dat het huis te klein is. 

9. Blijf neutraal 
Geef het huis een neutrale uitstraling en haal persoonlijke prullaria zoals fotolijstjes weg. Het leidt af en de meeste mensen vinden het moeilijk daar doorheen te kijken. In een neutrale omgeving kan een kijker zichzelf en zijn gezin in de woning zien wonen. 

10. Fotogeniek 
Bijna iedereen zoekt tegenwoordig een huis via internet dus goede foto’s zijn onmisbaar. Weet u al in de zomer dat u uw huis in de winter gaat verkopen? Laat ons foto’s maken van de tuin, rond de woning en het uitzicht op een zonnige dag. Dat oogt een stuk beter dan verregende kale bomen. 
 

Een greep uit ons aanbod